Kerst in Wenen (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 22-12-2023
Terug: 29-12-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1539,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 71,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Wenen is de stad van muziek, mooie gebouwen, parken en een geweldige plek om naar toe te gaan om kerstvakantie te vieren! We blijven niet alleen in de stad, maar gaan ook op excursie in de omgeving naar de mooie abdij van Melk.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
2e dag Na het ontbijt rijden we via een mooie route verder en komen voor het diner in Wenen aan.
3e dag Vandaag gaan we Wenen verkennen! Een stadsgids vertelt ons over de stad, de geschiedenis en de gebouwen. We wandelen langs de gebouwen van de Hofburg, mooie kerken, zien waar keizerin Sissi begraven ligt, en nemen een kijkje in de prachtige Stephansdom. Daarna bezoeken we het mooie slot Schönbrunn. Na de lunch kunnen we rondlopen op de kerstmarkt van Schönbrunn. Vanavond gaan we genieten van een heerlijk kerstdiner in een restaurant en als je wilt kun je daarna mee naar de nachtmis.
4e dag We doen het rustig aan vanochtend, lekker ontbijten en misschien een kleine wandeling. De bus brengt ons daarna naar het plaatsje Melk waar een beroemde abdij ligt. De abdij is te bezoeken en tijdens de rondleiding zien we hoe mooi de abdij is. Ook vanavond dineren we weer in een gezellig restaurant.
5e dag Op verschillende plaatsen zijn Hundertwasserhuizen te vinden. Dat zijn heel bijzondere gebouwen ontworpen door de architect en schilder Hundertwasser.In Wenen is een aantal van die huizen bij elkaar gebouwd. We gaan ze bezoeken. Daarna kunnen we naar de kerstmarkt in het centrum gaan. Hier, voor het mooie raadhuis, staan veel kraampjes met kerstsouvenirs en lekkernijen. Vanavond eten we in het hotel.
6e dag Na het ontbijt gaan we naar de Spaanse School. Dit is een rijschool waar we een training gaan zien van de beroemde paarden. Ze lopen figuren op muziek wat indrukwekkend is om te zien. 's Middags hebben we nog tijd om te winkelen en de laatste souvenirs te kopen. Na het diner in het hotel moeten we helaas de koffers al weer pakken.
7e dag Op de terugweg stoppen we in Passau voor een kort bezoek aan de stad of een kijkje bij een orgelconcert. Daarna rijden we door naar het overnachtingshotel.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Mozart
- ligging iets buiten het oude centrum, met de bus of tram zijn we in 10 minuten in het centrum
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie,lift, restaurant, bar


Maaltijden
Ontbijt in het hotel, lunch en diner in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 109,-

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.